Fashion

Samsøe & Samsøe AW08

Het label Samsøe & Samsøe ontwierp eerst alleen voor mannen, maar sinds 2004 is het merk zich ook gaan richten op de vrouwelijke markt. Thank God! Wij kunnen toch niet achterblijven? Voor het komende najaar heeft met merk weer veel voor ons in petto…

 

Samsøe & Samsøe AW08Old Hollywood from the fifties vormt de inspiratiebron voor het komende najaar en winter. Denk hier maar eens aan stijliconen als Brigitte Bardot en James Dean en wie is hiervoor het perfecte gezicht? Juist, het Zweedse topmodel Caroline Winberg. Mevrouw heeft haar sporen in modeland allang verdiend. Zo zagen we haar in campagnes van Valentino, D&G, Victoria’s Secret. En nu is het Scandinavische Samsøe & Samsøe aan de beurt.

De najaarscollectie Progessive Elegance krijgt een moderne, cleane look, geïnspireerd op het Hollywood van toen. Ruimvallende, vrouwelijke jurken, opvallende capes en reusachtige gebreide kabels (lekker over the top) gaan we veel zien. Voor de mannen geldt James Dean meets New Indie Punk: we zien we veel grove kabeltruien, maar ook nonchalante shirts met felgekleurde ritsen. Nice!

Tja, ik moet er nu nog niet aan denken om dikke, wollige truien aan te doen, maar het klinkt in ieder geval erg goed. Is het iets voor jou? (Elisah)

Deel dit artikel
Back to top