Fashion

Yes, een stukje Holland in New York!

Mariah Carey, Jennifer Lopez, Jessica Simpson, Victoria Beckham, Jennifer Garner en Uma Thurman. Een echte celebrity trouwt in een jurk van Vera Wang. Gelukkig maakt de ontwerpster ook kleding die je vaker dan ‘één keer in je leven’ kunt dragen…

Zo showde Vera Wang tijdens de New York Fashion Week haar wintercollectie, geïnspireerd op het werk van Kees van Dongen, een Nederlandse kunstenaar. Yeah, wij zijn ook een beetje belangrijk in New York!

Kees van Dongen werd vooral bekend om zijn naïeve en kleurrijke schilderijen van naakte vrouwen. Maar berucht werd hij om de wilde feestjes in zijn atelier in Parijs. Het was niet de eerste keer dat Vera zich liet inspireren door een schilder. De modeontwerpster studeerde kunstgeschiedenis en haar collecties zijn dan ook bijna altijd gebaseerd op een kunststroming of kunstenaar.

Dat Vera Wang een veelzijdig dametje is, wisten we natuurlijk al lang. Haar carrière begon op het ijs, als kunstschaatsster. Het Olympische team haalde ze nét niet en ze besloot een heel andere kant op te gaan. Ze werd journaliste voor Vogue en werkte daar16 jaar lang. Toen ze solliciteerde naar de functie voor hoofdredacteur, pikte Anna Wintour pikte die plaats in. Vera verliet Vogue en werd design director bij Ralph Lauren. In 1990 begon ze voor zichzelf in het Carlyle Hotel in New York, waar ze haar eigen bruidsjurken ging verkopen. En de rest… is history.

Wat vind jij van haar nieuwste collectie? (Juliette)

vera wangvera wang
vera wangvera wang
vera wangvera wang
Deel dit artikel
Back to top