Fashion

Folklore is hip!

Door haar rustige uitstraling viel Karin Jimfelt-Ghatan meteen op bij de toenmalige wereldkampioen skateboarden Per Holknekt. Het klikte tussen de twee en samen zetten ze het Zweedse vrouwenlabel Odd Molly op…  

 

Dat was in 2002. Karin Jimfelt-Ghatan en Per Holknekt begonnen zonder werkruimte, dus de eerste ideeën ontstonden in de cafés van Stockholm. Tot hun grote verbazing was de collectie snel uitverkocht. Nu, vier jaar later, is Odd Molly verkrijgbaar in meer dan 550 winkels in 18 verschillende landen.

De kleding van Odd Molly kan je het beste omschrijven als ‘Lazy Sunday fashion, 7 days a week’. De truien zitten zo goed dat je tijdens een avondje voor de open haard, de kachel, of tv niet meer zo snel je joggingbroek zult aantrekken. In Odd Molly relax je in stijl. Maar eigenlijk is de kleding daar te mooi voor. Het is niet alleen vrouwelijk en klassiek maar ook een beetje speels met veel gebreide en gehaakte truien en borduursels: van katoen, wol, cashmeer en zijde. Extra bijzonder: veel kledingstukken zijn handgemaakt! Dat maakt het helaas niet goedkoop, maar het gaat wel lang mee.

Denk je bij folklore vooral aan de winter? De lente en zomercollectie van Odd Molly is juist superluchtig: veel bloemetjesdesigns (dé trend van komende zomer), losvallende stoffen en veel laagjes zodat je gemakkelijk kan mixen. De kleuren zijn vooral verwassen grijs, diep paars, feloranje, en oud geel. En naast truien zijn er ook bloesjes, jurkjes, jassen, broeken, blazers, lingerie en handschoenen. Maar waar kan je Odd Molly vinden? Vooral in de chiquere zaken, bijvoorbeeld Maison de Bonneterie.

En wat vind jij van het folklorestijltje van ‘Odd Molly’? (Juliette)

odd moly odd molly
odd mollyodd molly
Deel dit artikel
Back to top