Fashion

Kort koppie

Soms heb je van die dagen dat je het gewoon helemaal zat bent. Het zit niet en wat je ook doet, het gaat ook niet meer zitten. Typisch gevalletje van een bad hair day en als je zoals ik te maken hebt met een bad hair month kom je al snel tot het vraagstuk: zal ik er dan maar eens flink de schaar in laten zetten!?

Lange lokken komen vaak vrouwelijker over maar van een kort koppie zeggen ze toch ook dat dan je gezicht beter uitkomt? Mooie kaaklijn, fijne jukbeenderen of geweldige ogen springen er meer uit als je niet zo’n giga haardos hebt die de aandacht afleidt. Ander pluspunt van een korte coupe: je hoeft er niet zo veel aan te doen. Even je hand er door heen halen na het douchen en klaar ben je. Geen klitten uitkammen. Mousse/gel/lak erin doen. Keuzes maken hoe het te dragen (los, opgestoken, staart, vlecht, krul erin of juist straighten)… Daar ben je allemaal in 1 keer vanaf!

Ik ben nu op het punt gekomen dat ik er én ’s nachts in verstrikt raak én er doodleuk op uitgekeken ben. Het is nog niet van een Raponsje-gooi-je-vlecht-uit-het-raam-van-die-hoge-toren-dan-klim-ik-eraan-omhoog-lengte maar voor mij is het aardig lang. Enige twijfel is de mogelijkheid dat ik er straks echt als een jongetje bij ga lopen. Sommige mensen kunnen het net niet hebben en dat kom je pas te weten als je het probeert. Toch nog maar even de verschillende opties doornemen. Misschien de Agyness Deyn, Anja Rubik of Freja Beha Erichsen coupe?

Agyness DeynAgyness Deyn
Anja RubikAnja Rubik
Freja Beha ErichsenFeja Beha Erichsen

Terwijl ik er nog even over nadenk, sta ik open voor al jullie adviezen: zal ik in de kappersstoel klimmen of het toch nog lang laten!? (Virginie)

Beeld: style.com

Deel dit artikel
Back to top