Fashion

Karl Lagerfeld steekt Amsterdamse band in de kleren

Designer Karl Lagerfeld doet het wel vaker, complete bands in zijn ontwerpen hullen. Razorlight, dEUS en Vive la Fête zijn hier enkele voorbeelden van en nu is er een Amsterdamse band die zich ook in dit rijtje mag scharen. Kaiser Karl gaat britpop band Moke ook in het nieuw steken.

Amsterdamse band MokeZanger Felix Maginn, gitarist Phil Tilli, bassist Marcin Felis, drummer Rob Klerkx en toetsenist Eddy Steeneken krijgen outfits uit de nieuwe kledinglijn van de ontwerper, K Karl Lagerfeld. Dit label wil zich linken aan ‘coole muziek’ en jongeren en vindt dat Moke een perfect middel is om dit doel én de doelgroep te bereiken.

De eerste passessies in de Nederlandse showroom van de designer zijn inmiddels achter de rug en de band is erg enthousiast. “Ze zitten waanzinnig goed. Je voelt dat de pakken heel duur zijn,” aldus zanger Maginn. Hij snapt bovendien de keuze van Lagerfeld voor Moke: “Kleding is belangrijk voor ons. We zitten tenslotte wel in de entertainment wereld, dan mag je best zorg aan je uiterlijk besteden. Sommige artiesten staan in slobber T-shirt en broek op het podium. Wij niet. Als wij het podium oplopen, willen we dat mensen denken: ja, daar staat Moke.”

Het komt bij deze nieuwe samenwerking goed uit dat beide partijen er dezelfde mening over kleding op na houden. “We zijn allebei van mening dat de vorm van het lichaam gezien mag worden.” En gelukkig dragen de mannen van Moke geen grammetje teveel met zich mee; de pakken van K Karl Lagerfeld zijn giga getailleerd. Zoals de zanger het verwoordt: “Met een beetje rondingen pas je er al niet in.”

Kunnen andere ontwerpers ook niet gewoon willekeurige meisjes in Amsterdam selecteren (pick me, pick me!) die als wandelend uithangbord voor hun designs mogen fungeren!? (Virginie)

PS Als je net als ik benieuwd bent geworden naar de muziek van Moke: check hieronder het clipje…

 

Deel dit artikel
Back to top