Fashion

Nieuw accessoire op de catwalk!?

Ik had het er gister nog over met een collega. Dat ik zo blij ben dat het niet mijn vaste accessoire is. Het zou me a. veel geld kosten en b. een slechte gezondheid opleveren. En c. tot een irritant persoon maken omdat ik tijdens werk steeds naar buiten zou sluipen om in mijn behoefte te voorzien en omdat je met mij in sommige restaurants en bars niet terecht zou kunnen.

Roken!? Mij niet gezien! Ik ben erg van de accessoires maar sigaretten vallen daar wat mij betreft dus echt niet onder. Volgens mij mis ik er ook niks aan, ik denk bijvoorbeeld niet dat ik dat 600 keer sporten in de maand no way zou kunnen opbrengen. Maar goed, waar in bepaalde landen het roken in bars, restaurants en openbare gelegenheden verboden is, mag het in Milaan en Parijs gewoon op de catwalk! Bij de SS08 show van Dsquared kon je al modellen met rokertjes zien en Jean Paul Gaultier gebruikte in Parijs even de overtreffende trap… Sigaret én pijp kwamen veelvuldig voorbij in de Pirates of theCaribbean I, II en III show van de designer.

Dsquared SS08: Milaan Fashion WeekDsquared SS08: Milaan Fashion Week
Jean Paul Gaultier SS08: Parijs Fashion WeekJean Paul Gaultier SS08: Parijs Fashion Week

We weten wel dat de meeste modellen backstage ongeveer nonstop een peukie tussen hun lippen hebben bungelen maar om die nou ook mee de catwalk op te nemen!? Het is wel algemeen bekend dat roken een stillend effect op honger/trek heeft; in plaats van iets eten is een sigaretje dé manier om de honger te stillen. Maar kunnen deze activiteiten niet lekker backstage blijven? Straks gaan we ook nog modellen met hun champi & vodka op de runway krijgen…

Pfff, alsof de sigaretten ook daadwerkelijk iets bijdragen aan de designs! Wat vind jij van de smokin’ modellen!? (Virginie)

Beeld: vogue.co.uk

Deel dit artikel
Back to top