Fashion

Valentino stopt

Je leest het goed: de 74-jarige ontwerper heeft bekend gemaakt dat hij van zijn welverdiende pensioen gaat genieten. Ondanks alle smeekbedes van bekende en onbekende fashionista’s van over de hele wereld vindt Valentino het welletjes.

Valentino zegt fashion wereld vaarwel!Nadat de designer afgelopen juli in Rome nog zijn 45-jarig jubileum vierde met een knalweekend vol feestelijke events kondigde de beste man dinsdagmiddag aan dat hij zijn schetsboek en potloden opbergt. “Ik heb besloten dat er geen beter moment komt om de fashion wereld gedag te zeggen,” vertelde Valentino aan People. “Zoals de Engelsen zeggen, ik wil het feest graag verlaten wanneer het nog druk is.”

De ontwerper die iedereen, van Sophia Loren tot Julia Roberts, in de mooiste jurken hulde, zal nog 1 laatste ready-to-wear én 1 laatste high-fashion collectie maken. De eerste collectie wordt in oktober getoond tijdens de Parijs Fashion Week en de show van de echt allerlaatste Valentino collectie van de meester zelf staat gepland voor januari. Het modehuis zal daarna verder gaan met een nieuwe designer aan het hoofd.

Diverse rode lopersterren hebben laten weten dat ze niet zonder Valentino kunnen. “Ik wil dat hij nog 100 jaar langer blijft ontwerpen!” zei Devil Wears Prada-actrice Anne Hathaway. “Wanneer ik zijn kleding draag, voel ik me bevoorrecht,” aldus Uma Thurman. Maar ook Valentino himself kon zich bevoorrecht voelen: “Ik heb erg veel geluk gehad dat ik kon doen waar ik al mijn hele leven van heb gehouden.”

De grote vraag is nu natuurlijk: wie gaat hem opvolgen!? De Britse Vogue noemt de namen Giambattistta Valli, Stefano Pilati en Proenza Schouler duo Jack McCollough en Lazaro Hernandez als kanshebbers…

Heb jij nog andere suggesties!? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top