Fashion

AIFW: afstudeershow Lichting 2007

De afsluitende show van de Amsterdamse fashion week donderdag werd gevormd door Lichting 2007. Wa's dat!? De afstudeershow van de 18 beste eindexamenkandidaten van de Nederlandse modeacademies. Per kandidaat kreeg het publiek 5 designs voorgeschoteld, snel rekensommetje maakt dat we dus niet minder dan 90 ontwerpen voorbij zagen komen!

Met al die verschillende ontwerpers, stijlen, invalshoeken, inspiratiebronnen was het goed opletten geblazen. Sponsor KPN loofde namelijk een prijs van 7500 euro uit, waarmee de winnaar van de avond een eigen collectie kan ontwerpen én presenteren tijdens de volgende AIFW. En het publiek was jury! Je kwam eigenlijk ogen tekort, zo veel te zien in zo’n korte tijd…

De showde knalde eruit met een giga gouden regen (fijn dat die ‘wolkbreuk’ precies boven mijn hoofd plaatsvond, ik vind de gouden snippers nu nog steeds overal terug; in huis, in mijn tas, agenda, telefoon, jas, schoenen…) en de stemmen konden/moesten uitgebracht worden. Bij de drankjes na afloop was het tijd voor de prijsuitreiking. Drum rolls please… Met 78 stemmen was Ivo Mittelmeijer van Artez Arnhem de gelukkige winnaar. Uit handen van Percy Irausquin en KNP marketing-directeur Patrick Kuijsters ontving hij de cheque, zijn golden ticket naar de volgende AIFW. Zijn Japansachtige mini-mannencollectie bestond uit wijdvallende capes, een cardigan, blazers, nauwsluitende pantalons (waarvan 1 met schubbenvoorkant) en 1 wijd-wijder-wijdst zwarte combi met broek en bijhorende cape.

AIFW: Lichting 2007 winnaar Ivo MittelmeijerAIFW: Lichting 2007 winaar Ivo Mittelmeijer

Mijn favoriet was hij niet helemaal, ik heb gestemd op Linda Valkeman van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Andere kandidaten die bij mij in de smaak vielen!? Felicia Mak van Hogeschool voor Beeldende Kunsten Den Haag, Serena Jansen van de Rietveldacademie en Marit van Bergen van Artez…

Voor een kleine indruk van de show volgt straks nog een fotorepo op Fashionscene. Houd de site dus goed in de gaten! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top