Fashion

Jan Taminiau terug van Couture Week Parijs

Nederlandse ontwerpers gaan internationaal. Net nog een headline over Percy Irausquin gevonden op Vogue.com en wie weet volgt Jan Taminiau hem op. De designer met de hoe-spreek-je-het-uit achternaam is terug van Parijs, na een show tijdens de Haute Couture Fashion Week.

Virginie liet je twee weken geleden al weten dat de Tilburgse designer richting Parijs ging om als enige Nederlander, naast grote modehuizen als Chanel, Maison Martin Margiela en Christian Dior, een show neer te zetten tijdens de Haute Couture Fashion Week.

Op 3 juli showde Jan zijn herfst/wintercollectie 2007-08 in een antieke serre, net buiten het centrum van de stad. De collectie bevatte onder andere uit één stuk geweven jurken, hier en daar verweven met gouddraad, veel hooggeplisseerde kragen en volumineuze tops met korte broekjes van oude strandstoelstof. De showstopper was een avondjurk van voile bewerkt met Swarovski kristallen.

JANTAMINIAU A/W 07-08JANTAMINIAU A/W 07-08
JANTAMINIAU A/W 07-08JANTAMINIAU A/W 07-08

Naast de Nederlandse pers werd de show bezocht door USA Vogue, Style.com, Italian Vogue, de stylist van Dita Von Teese, Fashion Wired Daily, Collezioni Couture en L’Officiel 1000 modèles.

Binnenkort dus misschien ook extra VIP’s op de eerste rij van JANTAMINAU? (Nana)

Beeld: Peter Stigter
Deel dit artikel
Back to top