Fashion

Modeontwerpster Liz Claiborne overleden

Afgelopen dinsdag is designer Liz Claiborne op 78-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. De in Brussel geboren Amerikaanse modeontwerpster is vooral bekend geworden door haar eigen bedrijf Liz Claiborne Inc.

Liz Claiborne in haar jonge jarenAnne Elisabeth Jane Claiborne werkte vanaf haar 20e in New York voor verschillende bedrijven als onbekend ontwerpster en raakte steeds meer gefrustreerd door het feit dat diezelfde bedrijven niet tegemoet kwamen aan de groeiende vraag naar kleding voor de werkende vrouw. Daarom startte ze in 1976 haar eigen bedrijf, samen met haar tweede echtgenoot Art Ortenberg. Liz Claiborne Inc. werd een groot succes, het merendeel van de carrière vrouwen in de jaren 70 en 80 volgden haar stijl. Haar designs waren stijlvol, serieus en betaalbaar. Liz Claiborne Inc. was in 1985 het eerste door een vrouw opgerichte bedrijf die terug te vinden was in de Fortune 500, lijst van de 500 meest succesvolle bedrijven in Amerika.  

In 1989 trok Liz zich terug en hield zij zich niet langer bezig met het management van het bedrijf. Tegen die tijd had de ontwerpster al meerdere merken onder haar bedrijf weten te scharen en bracht Liz Claiborne Inc. niet alleen kleding maar ook accessoires op de markt.

“Bij dit verlies van Liz Claiborne, raken we niet alleen de oprichtster van ons bedrijf kwijt, maar ook een inspiratievolle vrouw die 30 jaar geleden een revolutie teweeg bracht in de modeindustrie,” aldus Bill McComb, CEO van Liz Claiborne Inc. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top