Fashion

Versace straat

Daryl, Percy en Antoine mogen de komende tig jaar nog wel goed hun best doen en wie weet wordt er dan in Amsterdam een keer een straat, plein of plantsoen naar hen vernoemd. Dan treden ze min of meer in de voetsporen van Gianni Versace, die 10 jaar na zijn dood in mode Mekka Milaan binnenkort zijn eigen straat krijgt.

Gianni VersaceOp 15 juli is het precies 10 jaar geleden dat de Italiaanse designer vermoord werd en dat wil men in Milaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een straat in Milaan zal de naam, ‘Via Versace’ mee krijgen. “Het is een eerbetoon aan Gianne Versace de man, de artiest,” aldus cultureel adviseur van Milaan Vittorio Sgarbi. De Via Versace zal in een gebied in het noorden van Milaan liggen, dat als Fashion City betiteld zal worden. Er wordt nog heftig getimmerd, gebouwd en geknutseld maar uiteindelijk zullen hier vele winkels, hotels en een museum, opgedragen aan de beroemdste stylisten van Italië, terug te vinden zijn.

Maar dat is niet alles. Naast een straat zal er 15 juli ook een show genaamd ‘Thanks, Gianni, With Love’ plaatsvinden in het La Scala operagebouw in Milaan. Er zijn nog maar weinig details over bekend maar de avond schijnt onder andere gevuld te worden met dans van choreograaf Maurice Bejart (met wie Gianni lange tijd heeft samengewerkt).

Om met de woorden van zuslief Donatella te spreken: “Gianni was een geweldig man én geweldig artiest; een genie dat dit allemaal verdiende.” (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top