Fashion

Rotterdam shirt contest 2007

Vorig jaar werd de tweede editie van de ontwerpwedstrijd voor het ultieme Rotterdam shirt gewonnen door Rufus K. (van de Humobisten) met zijn ontwerp Otterdam (zie ontwerp onder). Het winnende ontwerp Otterdam is geïnspireerd op de term Otter die vroeger veel gebruikt werd onder Rotterdamse jongeren. De jury heeft het ontwerp omschreven als: "geeft Rotterdam een positief en kleurrijk imago, gebaseerd op jongerencultuur uit de stad, passend in deze tijd, spreekt een breed publiek aan en heeft veel humor"

Er werden maar liefst 54 ontwerpen ingestuurd door in totaal 26 jonge ontwerpers uit Rotterdam en omstreken, je kunt op de website (www.rotterdamshirt.com ) alle ontwerpen terugzien.

Rotterdam shirt 2007

Ook dit jaar houden we weer een competitie, waarbij de opzet vrijwel het zelfde is als vorig jaar. Voor de helderheid nogmaals de opzet:

Doel van de actie is; het creëren van een beeldmerk van Rotterdam dat op eigentijdse wijze een goed beeld van de stad Rotterdam weergeeft, zoals deze door de ontwerper wordt gezien.

Ter inspiratie denk bijv aan: I love NY....

De winnende uiting zal dus wederom op t-shirt gedrukt worden, vanaf dit jaar zullen er drie oplages worden geproduceerd:

- Juli 2007: 1e oplage a 150 stuks die exclusief (gratis) worden uitgedeeld aan diverse mensen uit het Rotterdamse netwerk. De distributie verloopt overigens via Lijfstijl Rotterdam (je weet, daar op de Westewagenstraat).

- Oktober 2007: 2e oplage a 75 stuks die exclusief in de verkoop gaan bij Lijfstijl Rotterdam. Net als vorig jaar krijgt iedereen die geen shirt heeft gekregen, na de zomer de kans om er een te kopen.

- Juni 2007: 3e oplage a 75 stuks gaat een jaar later (bij aanvang van de derde editie van de contest) in de verkoop bij de Rotterdam Store op de Coolsingel. 

Details:

-De deadline voor de aanlevering van je schets (en)  is maandag 18juni(tevens aangeven welke kleur shirt je voorkeur heeft, en waar het logo geplaatst moet worden)

-Je kunt maximaal 2 ontwerpen insturen.

-Maximaal 3 kleuren per ontwerp. Het ontwerp heeft maximale grote van A3!!

-Het winnende ontwerp zal bekend gemaakt worden tijdens een borrel ergens begin juli. Hierover later meer, uiteraard ontvangen alle deelnemende ontwerpers sowieso het winnende shirt.

-De winnende ontwerper ontvangt een bedrag van € 250,- (ex btw), deze dient als uitkoop van het ontwerp voor het gebruik op de t-shirts. En hij/zij ontvangt 5 extra shirts.

Ik hoop dat er net zo enthousiast wordt gereageerd als vorig jaar, en dat je tijd en inspiratie hebt om iets moois in te sturen. Gaarne ontwerpen in jpeg formaat (max 1mb) en een drukklare AI/EPS vectorbestand mailen naar: ontwerp@rotterdamshirt.com

Als er vragen zijn, neem gerust contact op! Doe dit via: ontwerp@rotterdamshirt.com of 0626012386.

Deel dit artikel
Back to top