Fashion

Nieuw label in NL: Thelin

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Er is een new kid on the Dutch fashionblock. Thelin is de naam en komt uit de Scandinavische hoek, uit Denemarken om precies te zijn.

Thelin AW 07-08Thelin is in 2001 opgericht door Marianne Thelin. Mooi, sexy, stoer zijn de keywords voor het Deense label. Het creatieve brein achter het merk is Mette Bjerregaard. De designer studeerde aan het Instituto Marangoni in Milaan, waar grote spelers als Domenico Dolce, Stefano Gabbana en Franco Moschino ook zijn begonnen. Na een carrière als ontwerper in Italië bij Iceberg en Prada keerde Mette terug naar Denemarken om daar haar creativiteit binnen Thelin voort te zetten.

Voor de herfst/wintercollectie 07-08 hebben de swinging sixties als inspiratiebron gediend, met name het Britse Biba tijdperk van de Beatles, Twiggy, Jane Birkin en Serge Gainsbourg. Breitechnieken uit de jaren ’60 zijn een opvallend onderdeel uit de collectie en zijn terug te zien in onder andere de oversized trui-jurken en lange shawls. De tops en jurken zijn afgewerkt met gehaakte details en handgezette plooien.

Belangrijke looks binnen de collectie zijn de gebreide mini-jurkjes in A-lijn en tulpvormige variaties, korte geplooide vestjes, korte oversized jassen boven hoge taille broeken en de gebreide leggings onder oversized shirts met brede riem. Opvallend zijn de slopsokken gedragen over een panty en de ‘Swaggers’, oversized boerenkielachtige tops met ¾ mouwen. Felle kleuren worden gemixt met aarde tinten en klassieke materialen als tweed, fluweel, mohair en zijde.

Fashionscene likes! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top