Fashion

100 Years of Fashion Illustration

Ja hoor, pak je lijstje er maar weer bij. Ik had Kopenhagen en Dublin eigenlijk eerder op de agenda staan maar ik begin weer te twijfelen… Op numéro 793 van argumenten waarom je snel een tripje Londen moet boeken: de 100 Years of Fashion Illustration expo in het nieuwe Fashion Illustration Gallery (FIG).

Ik ben er nooit een ster in geweest en heb er dus ook zeker niet zoals mijn best friend E. eindexamen in gedaan. Hoe hard ik ook mijn best deed, mijn tekenkunsten bleven beperkt. Gelukkig zijn er velen die er wel super goed in zijn en er hun werk van maken!

As we speak kun je nooit eerder vertoonde juweeltjes uit de mode-illustratie bizz bewonderen in het FIG. De expo 100 Years of Fashion Illustration valt samen met de lancering van het gelijknamige boek. In de tentoonstelling kun je het werk van een aantal illustratoren bekijken zoals Rene Bouche, Carl Erikson, Alfredo Bouret, Cecil Beaton, Mats Gustafson, Francois Berthoud en Jean-Philippe Delhomme. Modetekeningen voor de Britse Vogue, Harpers Bazaar en Madame Figaro zijn niet alleen te bezichtigen, ze zijn ook te koop.

Voor Dior, Times 2006Voor Vivienne Westwood, Vogue 1997

Goed dat er nu ook eens oog is voor de mensen ‘achter de schermen’, zij leveren toch een zeer belangrijke bijdrage aan het modebeeld op zich.

Je kunt tot 26 mei terecht in het FIG, aan de Golborne Road. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top