Fashion

Loftcube

Ik weet wanneer het woord ‘interessant’ wordt gebruikt als antwoord op de vraag ‘wat vind je ervan?’ (meestal over een nieuw recept/vriendje/kleding), dat je het dan bijna altijd kunt vergeten. Maar in de categorie ‘Save the planet’ over de Loftcubes, meen ik het oprecht; dit is een interessante manier om je steentje bij te dragen.

Loftcube

Huisje kopen? De Loftcube is milieuvriendelijk, maar ontwerper Werner Aisslinger heeft ervoor gezorgd dat het ook nog eens design-forward is. Het is een vernieuwde manier van mobiel wonen en net even anders dan een woonwagen. De kubus, variërend van 122 tot 168 vierkante meter inclusief badkamer, keuken, slaap– en werkruimte, is zo ontworpen dat je het neer kunt zetten in zowel de wilde natuur als op het dak van een megapand midden in de drukke stad. Dus, als je iemand bent met nomadische trekken, die een hekel heeft aan inpakken, dan is dit je ticket naar de ideale oplossing. Een Loftcube is binnen 2 tot 4 dagen in elkaar gezet en vervoer je met een helikopter of hijskraan.

Nieuwsgierig? Volgende maand vind je in Berlijn, Aisslinger’s thuisbasis, een Loftcube. Of je reist volgende week naar Milaan om de internationale meubel– en designbeurs, Salone Internazionale del Mobile, te bezoeken. Daar maakt Loftcube haar debuut.

Je kunt ook gewoon de site checken voor alle details. Vergeet dan niet de filmpjes te bekijken! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top