Fashion

Boek Bob Richardson

Na een bewogen leven stierf hij twee jaar geleden. Op 77-jarige leeftijd liet hij een levenswerk achter van inspirerende foto’s. Hij liet zijn enige zoon een belofte maken die binnenkort in de winkels komt. Het langverwachte boek van Bob Richardson is bijna uit.

Bob Richardson was een van de grootste modefotografen van zijn tijd en behoorde tot de nieuwe generatie die de kijk op fotografie in mainstream bladen een 360 graden twist gaf. Provoceren met seks, drugs en geweld in zijn foto’s zorgden voor veel ophef, maar dat was niet iets waar Richardson wakker van lag. Hij stond berucht om een pain in the *** te zijn om mee samen te werken, maar dat maakte Bob helemaal goed met het resultaat. Hij legde de nadruk niet op de kleding, maar op de mens.

Zoonlief Terry Richardson, ook geen onbekende in de bizz to say the least, heeft zijn vader’s werk verzameld, hoewel veel foto’s gesneuveld en spoorloos zijn tijdens de periode waarin Bob dakloos was, en gebundeld in een boek inclusief levensverhaal.

Milla Jovovich by Bob Richardson voor Vogue

Bob Richardson groeide op in Long Island, New York en studeerde aan Parsons School of Design en Pratt Institute, maar stopte vroegtijdig. Op 21-jarige leeftijd werd vastgesteld dat hij leed aan schizofrenie. In de jaren ’50 begon Richardson met fotografie, in 1964 kreeg hij zijn allereerste grote opdracht van Harper’s Bazaar.

Het 240 pagina’s tellende boek komt in september uit, ISBN nummer: 8889431938/9788889431931. Houd het in de gaten! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top