Fashion

Size zero voor je werk

Je hebt mensen die veel over hebben voor hun werk maar er zijn ook personen die wel heel ver gaan in een poging hun baas te pleasen… Kate Spicer, journalist van The London Times, heeft zichzelf uitgehongerd voor een artikel voor de krant, om te ervaren hoe het voelt om een ‘size zero’ te zijn. Some people do crazy stuff!

Nicole 'Size zero' RichieDe opdracht van Kate luidde: ‘Hoe ver moet een normale vrouw gaan om een size zero te bereiken?’. In 6 weken tijd wilde de journaliste een one-way-ticket naar het land van de überskinny’s en ze heeft alle hobbels genomen die op haar weg lagen. Een dieet van alleen lemonade, cayennepeper, stroop en bronwater a la Beyoncé? Check. Flauwvallen na een bezoekje aan de gym? Check. Kettingroken? Check. Bij alle etentjes pas aanschuiven nadat iedereen heeft gegeten? Check. Het nonstop koud hebben? Check. Vreetbuien? Check. Laxeermiddelen? Check.

Kortom: little miss Spicer heeft niet alleen flinke schade aangericht wat betreft haar fysieke gesteldheid, ook haar geestelijk well-being kwam behoorlijk in het gedrang. Ze bleek aanleg te hebben voor zowel boulimia als anorexia, en ook al was ze bijna 10 kilo afgevallen; ze voelde zich nog steeds te dik. En dat allemaal vanwege de size zero hype in fashionbizz en media…

Klik hier wanneer je haar verhaal wilt lezen. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top