Fashion

A Model Summer

Volgens mij heerst er een vloek over supermodellen die een carrièreswitch ambiëren. Naomi Campbell als zangeres: flop. Cindy Crawford op het witte doek: geen succes. Acterende Milla Jovovich: geen Oscar materiaal. Tyra Banks als de next Oprah: kan iemand een prop in haar mond stoppen!?

A Model Summer

Maar je hoeft niet gelijk op te geven. Kijk maar naar voormalig model Paulina Porizkova. Na een paar slechte films inclusief een nominatie voor een Golden Raspberry, pent de Zweeds-Tsjechische schone haar allereerste roman over, drie keer raden, een tienermodel. A Model Summer draait om de 15-jarige Jirina uit Zweden die aan het begin van haar modellencarrière zit. Ze verhuist naar Parijs om ervaring op te doen, maar dat gaat natuurlijk niet zonder soapie ingrediënten. Het verhaal bestaat uit drama all the way in de harde glamourwereld van sex, drugs en verdriet. En nee, het is geen autobiografie, maar het is wel gebaseerd op Paulina’s kickstart als model.

FYI: de recensies zijn niet erg lovend.. Hierbij toch het ISBN nummer als je dat lekker zelf wilt bepalen: 1401303269 en 978-1401303266. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top