Fashion

Een Pia Tonna aan je arm

 

Ook al zo’n handtasjesliefhebber? Dan heb ik goed nieuws voor je. Er is weer een superleuk merk op de markt gekomen: Pia Tonna. Deze ontwerpster won afgelopen donderdag de ‘Passport to Export’ award en mag haar handtassen overal in de wereld verkopen…

 

Pia Tonna handtasAltijd leuk om nog meer keus te hebben uit handtasjes. Mijn motto: voor elke dag één! Ontwerpster Pia Tonna dacht dat zeker ook en begon haar eigen tassenlijn. Daarvoor werkte ze bij modehuizen als Chanel en Paul Frank. Maar op de dag begon het te kriebelen: ze wilde zelf aan de slag. Met de staart tussen de benen, vertelde ze haar manager dat ze ermee wilde stoppen om een eigen bedrijf op te zetten. En deze was erg enthousiast. Pia mocht blijven, totdat haar eigen lijn een beetje succesvol werd.

En met succes! Pia Tonna won dus afgelopen donderdag een belangrijke prijs. Haar ontwerpen worden in deze herfst in 23 landen verkocht in winkels als Harrods, Fenwick en Fortnum & Mason. De stijl van Tonna is geïnspireerd op het fijne vakmansschap van vintage designer kleding en bevat veel dierenleer. Daarnaast houd Pia niet van bezuinigen op haar tassen. “Ik kan wel uren rondlopen op lederbeurzen naar de perfecte soorten leer. Het maakt mij niet uit hoeveel iets kost, als het maar mooi en zo origineel mogelijk is,” aldus de ontwerpster. De handtassen van Pia Tonna bevatten ook allemaal leuke details, zoals gouden leer aan de binnenkant, handvatten van gevlochten touw en een koeienbel aan de buitenkant. Pia: “Een bel aan je tas is altijd erg handig op de momenten dat je hem zoek bent. Zo had ik een paar dagen terug een cocktail te veel op, maar ik kon mijn tas zo vinden.” Kijk, dat is nou handig. Helaas zitten er aan alle tasje wel een prijskaartje.

Als je nog niet tot de herfst kunt wachten op de tassen van Pia, klik dan hier op een kijkje te nemen op haar site.

(Elisah)

Deel dit artikel
Back to top