Fashion

PETA strijd continues…

Nadat op de diverse catwalks helaas weer een grote hoeveelheid bont voorbij kwam, is het opnieuw hoog tijd voor een tegenaanval. Het lijkt nog steeds niet tot een groot aantal designers én rich ’n famous door te dringen: bont is een no-go!

Shirley Manson voor PETAVoor de laatste antibont-campagne heeft PETA Shirley Manson weten te strikken. De voormalige Garbage-zangeres staat gehuld in een Stella McCartney (ook een PETA-voorstander) met een gevild karkas van een vos in haar hand. De slogan ‘Here’s the rest of your fur coat’ maakt het heftige plaatje compleet.

Nadat diverse celebs, zoals Madonna, Naomi Campbell, Elizabeth Jagger en Sophie Dahl zeer recent nog in bont zijn gespot is de tijd rijp voor weer een grootschalige campagne. Zeker wanneer je bedenkt dat alleen al in de UK de omzet qua bontverkoop in 2 jaar tijd met een derde gestegen is (lees: 500 miljoen pond!). Gelukkig heeft naast onder andere Topshop, Harvey Nichols, Stella McCartney en Calvin Klein laatst ook Tommy Hilfiger de fur-free eed afgelegd. Er moeten nog veel, heel veel ontwerpers volgen!

De advertentie doet het wel voor mij, wat vind jij ervan!? (Virginie)

Beeld: PETA

Deel dit artikel
Back to top