Fashion

Valentino x Wolford

Het Oostenrijkse bedrijf flikt het hem weer. Al eerder wist Wolford grote namen uit de fashion bizz te strikken, zoals Vivienne Westwood, Karl Lagerfeld, Emilio Pucci en Kenzo, nu hebben ze niemand minder dan Valentino voor hun karretje weten te spannen…

Valentino x WolfordDe designer heeft voor Wolford een collectie ontworpen voor het herfst/winterseizoen 2007/08, bestaande uit 5 bodysuits, matchende panty’s en stay-up’s. Qua ontwerp kan de collectie als subtiel klassiek omschreven worden. De lijn oogt verfijnd én super vrouwelijk door het gebruik van mooie details als strikjes, ruches, stippen en plooien. Zwart, ivoor en het beroemde rood spelen de hoofdrol en benadrukken bovendien de exclusieve patronen én het comfy elastische materiaal.

Valentino is erg te spreken over de samenwerking met Wolford: “Als vanaf mijn eerste collecties heb ik altijd speciale panty’s gebruikt; met print, embroiderie, op veel verschillende manieren verrijkt. Ze zijn erg belangrijk in mijn looks. Daarom ben ik nu heel blij dat ik ze voor alle vrouwen toegankelijk kan maken. En ik ben blij dat ik deze collectie heb kunnen ontwikkelen met een partner die echt in staat is om mijn ideeën te vertalen naar ontwerpen en materialen die er fantastisch uitzien.”

Vanaf juli 2007 is de Valentino x Wolford collectie wereldwijd verkrijgbaar in geselecteerde Wolford en Valentino winkels. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top