Fashion

Beugelnekkie

De ongelukkige personen die er vroeger wel een moesten dragen zullen nu op hun voorhoofd tikken. Maar ik was back in the days jaloers op de beugelbekkies… Loco, ik weet het. Maar toen vond ik het heel interessant. Niet die enorme buitenboordmotorbeugels. De bescheiden losse beugeltjes of zelfs de plaatjes/slotjes; ik wilde het ook. En ik had een heel goed argument voor ook wat ijzerwerk in mijn mond: het kleine spleetje tussen mijn voortanden…

Kiel Mead's Retainer necklaceMaar ik kon hoog en laag springen, mijn tandarts was van mening dat een beugel bij mij een no-go was. Grrr. Thuis deed ik soms dan maar alsof; ik ontleedde de sluitstrip van mijn boterhamzakje (lees: ik peuterde het witte plastic van het ijzeren draadje) en creëerde mijn eigen beugel. Creatief maar vrij Wacko Jacko als ik er nu aan terug denk. Mijn wens voor een beugel is allang vervlogen maar voor hen bij wie dat verlangen nog wel aanwezig is: Kiel Mead’s Retainer necklace!

Industrieel ontwerp student Kiel Mead heeft de beugel van zijn jongere broertje gepikt en als model gebruikt voor een gouden replica. Een dito ketting eraan en je hebt een beugel als sieraad… Hmm, een soort variant op de grill en dan niet in je bekkie maar om je nekkie? Mead heeft in ieder geval een erg originele kijk op sieradendesign; zijn ringen van autosleutels, forget-me-knots en puzzelstukjes zijn heel grappig gevonden.

Ik geef het toe, ook mijn actie om op mijn 10e met zelfgemaakte mitella naar een verjaardag te gaan was een tikkeltje loony. Gelukkig ben ik uiteindelijk nog goed terecht gekomen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top