Fashion

Naomi over het modellendebat

Nee, dit keer geen headline over Naomi Campbell als huishoudster-mishandelaar, maar als spreker over hot-topic-of-the-moment: de ultradunne modellen van tegenwoordig. Het controversiële onderwerp houdt de fashionwereld nog steeds bezig.

Naomi Campbell

Geef niet de schuld aan de mode-industrie, dat is de mening van het 37-jarige supermodel. Ondergewicht modellen kampen met een psychologische ziekte, de druk vanuit de fashion bizz heeft er niets mee te maken. Gisteren, nadat ze de ‘Model of the Year’ prijs in ontvangst nam tijdens de Elle Style Awards, liet ze haar mening weten over het debat. “Je kunt de schuld niet bij de industrie leggen voor een psychologische ziekte. Het is een ziekte, net als alcohol en drugs,” aldus La Campbell. De richtlijnen over voeding tijdens shows die Naomi’s modellenbureau, IMG, heeft opgesteld voor modellen vindt ze een two thumbs up, net als het verbod op minderjarige meisjes in Milaan op de catwalk.

Hmm, in het ‘een psychologische ziekte’ gedeelte kan ik mezelf nog wel in vinden. Maar kan iemand Naomi een woordenboek geven of haar informeren wat het woord ‘druk’ inhoudt!? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top