Fashion

Project Runway/Catwalk: de kick-off

Deze week was het zover: de allereerste afleveringen van het allereerste seizoen van Project Runway was op Nederlandse televisie te zien. Omdat er vast genoeg geïnteresseerden zijn die iedere avond gemiddeld om 21.00 uur in bed liggen (lees mijn Fashionscene beter half) en dus de kick-off gemist hebben schotel ik je hierbij een kleine samenvatting voor. Zorg dan wel dat je op maandag voortaan nog wat eerder je bed induikt, dan hou je het op dinsdagavond langer vol!

Het was echt feest op RTL5 in de eerste week van het nieuwe jaar: op maandag was er een dubbele aflevering van Tyra’s nieuwe seizoen en dinsdag werden we getrakteerd op een dubbele aflevering Project Runway/Catwalk. Helaas heb ik Tyra moeten missen (so please, fill me in!) maar dinsdag zat ik startklaar voor de designerstrijd.

Design Nora, gemaakt van plastic klapstoeltje

Afl 1: De eerste opdracht voor de ontwerpers in de dop is om in een supermarkt in Manhattan al het materiaal te vinden om een sexy, glamorous outfit voor een avondje uit van te maken. Binnen een uur, met een budget van 50 dollar en off they went.

Resultaat? Een wervelwind van twaalf ontwerpers die de hele supermarkt op zijn kop zet, op zoek naar geschikte spullen. Van douchegordijnen tot brood, van maïskolven tot chips en van breath mints tot vuilniszakken; you name it en de designers zien er wat in voor hun ontwerp. Bij de eerste eliminatie moet Daniel het strijdtoneel verlaten.

De winnares van afl 2: Kara

Afl 2: De tweede aflevering staat in het teken van thema ‘afgunst’. Met simpel, wit katoen moeten de overgebleven ontwerpers een creatie maken die betrekking heeft tot het thema. Iedereen heeft zijn geheel eigen visie op ‘envy’ en dat resulteert in uiteenlopende ontwerpen.

Wanneer de kandidaten zich opmaken voor een nieuwe catwalkshow, blijken ze eerst in een winkel downtown NY hun saleskwaliteiten te moeten tonen. Een handjevol mensen uit de fashion bizz bekijken de ontwerpen en mogen vervolgens een bod uitbrengen op hun favoriet.  De designer die het hoogste bod ontvangt, wint deze ronde.

De gelukkige is Kara (zie haar ontwerp hiernaast). Super Mario wordt deze aflevering naar huis gestuurd omdat hij, net als in de eerste aflevering, te weinig tijd en energie in zijn vrij karige designs heeft gestopt.

Tot zover de update. Terwijl ik heel hard probeer om niet nu al te weten wie heeft gewonnen (I know, mission impossible), hoor ik wel graag wie jullie favoriet is! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top