Fashion

Kinderarbeid by Marc Jacobs?

Ja je leest het goed.Dé Marc Jacobs has lost his mind… Kon ik me nog vinden in zijn keuze voor Scarlett J. voor de campagne van Louis Vuitton, ik heb nu wat meer moeite met zijn nieuwe gezicht voor de campagne van zijn eigen lijn. Of moet ik zeggen: de babyface van zijn eigen lijn?

Dakota Fanning in Marc Jacobs SS07 campagneNiemand minder dan little miss Dakota Fanning is door MJ uitgekozen voor de campagne van zijn lente/zomercollectie 2007. De kindactrice uit onder meer I Am Sam en War of the Worlds verliet de filmbizz tijdelijk om zich door fotograaf Juergen Teller op de gevoelige plaat vast te laten leggen. Voor de shoot werden stukken uit de collectie speciaal in kindermaten nagemaakt voor het inimini dametje. De 12-jarige Fanning mag dan misschien wel goed uit de voeten kunnen op het witte doek, maar het gezicht van een campagne?! En dan nog wel voor mister Jacobs??

Blijkbaar is zij de new best thing in de fashion industry. Ook Kaiser Karl Lagerfeld liet zich door haar hemelsblauwe ogen inpakken en deed in het januarinummer van Vanity Fair een sprookjes-shoot met Fanning.

Hmm, ik ben niet echt onder de indruk. En daarbij: hoe gaat een outfit gedragen door een 12-jarige in godsnaam potentiële kopers naar de Jacobs store lokken? (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top