Fashion

Pracht en Kraal

Elke vrouw heeft er wel een bescheiden verzameling van thuis liggen. Al generaties lang is het kleine voorwerp bijna niet weg te denken: de kraal. Het Tropenmuseum presenteert een interessante tentoonstelling over het accessoire.

Pracht en Kraal - van Madonna tot de Masai‘Pracht en Kraal – van Madonna tot de Masaï’ is de nieuwe expositie in Het Amsterdamse Tropenmuseum. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de kraal, zoals de ontwikkeling, maar vooral het verband tussen het object en de mens: over onder andere zelfexpressie, creativiteit, spiritualiteit, identiteit, status, ijdelheid en hebzucht.

Je kunt kralenkostuums van dichtbij bekijken die vanuit de hele wereld uit verschillende tijdperiodes zijn verzameld. Een koningsgewaad uit Congo, een mummie uit het oude Egypte, maar ook een glitterjurk van Marilyn Monroe, schoenen van Madonna en haute couture ontwerpen van Versace en John Galliano.

‘Pracht en Kraal – van Madonna tot de Masaï’ is vanaf 16 december 2006 tot en met 13 mei 2007 te zien in de Lichthal van Het Tropenmuseum. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top