Fashion

Een dagje bij…

Carrière maken is niet makkelijk, vooral als je niet precies weet welke richting je op wilt gaan. Als kind wilde je altijd piloot/dokter/actrice worden, maar de dingen zijn toch anders gelopen. En wat weet je nou over bepaalde beroepen? Het lijkt je wel leuk, maar hoe ziet zo’n dagje eruit als…

…bijvoorbeeld modeontwerpster. Dat verschilt natuurlijk wel of je voor jezelf werkt of bij een groot kledinglabel. Maar goed, we pakken een succesvol merk van eigen bodem, zoals Kuyichi en geven de senior designer menswear, Lilian Sosef (30), een cameraatje mee voor een dag. Zo krijgen we toch een indruk hoe je als kledingdesigner je dagen opvult…

09.30 uur: "Na een flinke dosis cafeïne staat een graphic meeting als eerste op mijn to-do lijst van de dag. Samen met het grafische designteam en de grote bazen bespreek ik hier alle prints, borduren, badges, etc. voor de mannencollectie en maak ik duidelijk welke richting ik op wil met alle grafische punten."

Uuhh..En daarom vind ik dat pimpelpaars the new black word

11.00 uur: "Ja, dat ben ik op de grond voor de prototype doorpas. Dit is een broek uit de herfst/wintercollectie 2007-2008. Hier controleer ik of de fitting wel goed valt en check ik of alles wel goed in elkaar is geflanst."

Hmmm, waar komt die lucht vandaan?Aaah, toch maar een paar centimeter erbij

12.00 uur: "Lunchtime! Even chillen met de collega’s en vitamines binnenwerken."

Kuyichi's verantwoorde lunch'Charming' is my middle name

13.00 uur: "Pfff, dit is mijn minst geliefde werkonderdeel. Na het schetsen van een ontwerp, moet het verwerkt worden in een programma, dus hier ben ik dan achter mijn computer. Dit is een jas voor dezelfde A/W collectie."

Ik heb er o-zo zin in, zucht..En nog een keer: zucht

15.00 uur: "Hier zit ik comfortabel op de grond met mijn collega voor de moodboards van het knitwear gedeelte. Dit is een onderdeel wat voor het schetsproces plaatsvindt. We bespreken welke look and feel we willen voor de nieuwe collectie, zoals de kwaliteit en silhouetten."

Even voelenGettin' into the mood

Lilian, dank je wel voor het kijkje in je werkwereld… Voor nog meer behind-the-scene verzoeken, roep maar! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top