Fashion

Allure goodie-sale blunder

Goodies, goodies en nog eens goodies. Op redacties van de meeste vrouwenbladen staan er kasten volgepropt met parfums, potjes crème, mascara’s, lippenstiften, nagellakjes, oogpotloden, shampooflessen, zonnebrandsprays, scrubmaskers en ga zo nog maar even door. De beautysector strooit kwistig met alles wat maar enigszins kans maakt om een vermelding in een tijdschrift te behalen.

AllureGeloof me, echt 90 procent is weggegooid geld want er is natuurlijk nooit genoeg ruimte om alle ontvangen producten in de redactionele pagina’s op te nemen. En er zit natuurlijk ook vaak genoeg zooi tussen die absoluut het vermelden niet waard is. Wat er met al die spullen gebeurd?! Een keer in de zoveel tijd gaat het of in de verloting of wordt er een kleine verkoop onder de redactieleden georganiseerd. Met minimale bedragen wordt zo bijvoorbeeld de activiteitenpot gespekt. Maar het kan ook anders!

Assistent beautyredacteur Molly Friedman heeft zich bij Allure voor eeuwig op de zwarte lijst weten te zetten. Haar takenpakket bij het Amerikaanse blad bestond onder meer uit het aanvragen van make-up producten die nog niet in de winkels lagen. In plaats van dat Friedman bekeek of deze producten een plekje in Allure verdienden, zette zij ze linea recta op eBay! Tsjing, tsjing, tel uit je winst…

Miss Friedman mocht haar boeltje pakken en werd op staande voet ontslagen.

Ach, zo’n inventief typje bedenkt vast wel weer iets nieuws om haar centen mee te verdienen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top