Fashion

Moodboards

Dat vrijwel alle designers gezegend zijn met een creatief brein in combinatie met een grote fantasie lijkt me voor de hand liggend. Hoe kunnen ze anders ieder seizoen weer met een compleet nieuwe collectie op de proppen komen? Toch vraag je je soms wel eens af waar je in godsnaam de rode draad van hun designs kunt vinden.

Een handig hulpmiddeltje kan dan het bijbehorende moodboard zijn. Oké, ik moet de juiste skills om moodboards helemaal A-okay te lezen me nog wat beter eigen maken. Maar het begin is er! Wil je ook een beetje oefenen? DazedDigital.com heeft in het kader van ‘The Inspired Project’ wat designers gevraagd om wat meer inzicht in de inspiratiebronnen te geven van hun spring/summercollecties 2007. Met heel wat interessante moodboards als resultaat…

Onderstaand zie je de mb’s van achtereenvolgend Hedi Slimane, Francisco Costa en Jack McCollough plus catwalkbeeld van de bijbehorende collectie.

Hedi Slimane gebruikte voor zijn collectie voor Dior Homme SS07 het silhouet van een anoniem stel als inspiratie:

Moodboard Hedi Slimane

Dior Homme SS07Dior Homme SS07

Calvin Klein’s Francisco Costa (onderstaand) laat zien dat zijn fascinatie voor stilte voor de storm aanleiding was voor de opbouw in zijn SS07 collectie:

Moodboard Francisco Costa

Calvin Klein SS07Calvin Klein SS07

Jack McCollough’s en Lazaro Hernandez’ moodboard voor Proenza Schouler (hieronder) wordt gevormd door zoete plakboekplaatjes van skate kids uit de jaren ’70 gecombineerd met mode-illustraties:

Moodboard Proenza Schouler

Proenza Schouler SS07Proenza Schouler SS07

Kijk voor meer 'verhelderende' moodboards bij 'The Inspired Project'. (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top