Fashion

Rankin: Fashion Stories & Personal Work

Rankin: Fashion stories & Personal workMisschien een last-minute to-do, maar je hebt nog de tijd tot 25 november. Momenteel exposeert modefotograaf/oprichter van Dazed & Confused in de Amsterdamse Galerie Wouter van Leeuwen, Rankin: Fashion Stories & Personal Work.

Rankin (zijn minder stylish naam: J.R. Waddell) werd in een klap bekend door Dazed & Confused, zijn style magazine samen met journalist Jefferson Hack. Hij kreeg credits voor zijn innoverende manier van fotograferen. Zijn stijl is opvallend: provocerend, brutaal, entertainend en vaak erotisch. Tijdens zijn studie maakte hij al naaktfoto’s van een 75-jarige bejaarde vrouw. De Brit staat bekend om zijn edgy portretten van personen uit de mode-, film- en muziekwereld. Behalve werk voor onder andere Elle MacPherson’s Elle Intimates, Dove (die met de dikke vrouwen) en Rimmel, was hij een van de 10 fotografen die van koningin Elizabeth plaatjes mocht schieten tijdens haar gouden jubileum.

In Galerie Wouter van Leeuwen (Hazenstraat 27, 1016 SM, Amsterdam) vind je Rankin’s werk met onder meer Gisele Bündchen, Dita Von Teese, Kate Moss en Juliette Binoche. Van donderdag tot en met zaterdag kun je de expo bezoeken, geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Zie je daar! (Nana)

Deel dit artikel
Back to top