Fashion

Qbic hotel

Op vakantie in eigen stad? Iets wat ik altijd nog eens wil gaan doen. Met allerlei toeristische activiteiten op het programma (eindelijk dat bezoekje aan het Anne Frankhuis, etc) en natuurlijk minstens 1 nachtje in een plaatselijk hotel doorbrengen. The College Hotel, Lloyd, The Dylan… Er staan er wel een paar hotels op mijn lijstje, waarbij ik dan even niet let op mijn beschikbare budget. Volgend voorjaar staat er een nieuwe tussen: het Qbic hotel.

Qbic hotelIn spring time van 2007 zal in het WTC aan de Amsterdamse Zuid-As het nieuwe hotelconcept Qbic van start gaan. Een designhotel waarvan alle 38 kamers een slaapkubus van 7 vierkante meter krijgen en het is volledig selfservice! Je boekt online een kamer, meldt je zelfstandig bij je kamer, checkt je elektronisch in én betaalt met pin of creditcard. Who needs a receptionist of bell boy! Voor eventuele vragen kun je via een touchscreen contact leggen met de hotelmanager.

De kubuskamers zijn klein maar denk niet dat het minimaal is ingericht. Een extra lang Hästensbed, comfi stoel, tv, eet- en werktafel, Philip Starck badkamer, safe, wireless internet… Verder is er ook ruimte voor eigen inbreng; met een druk op de lichtknop kun je het licht van kleur doen veranderen en de wanden zijn via de stoffen panelen aan de muur in no time naar eigen smaak aan te passen.

Wat de prijzen betreft werkt Qbic met het ‘Early Bird’ principe. De prijs voor een kamer kan hierdoor uiteenlopen van 39 tot 139 euro, afhankelijk van hoe vroeg je boekt en het aantal beschikbare kamers.

Juni 2007 wordt ook in hartje Antwerpen een Qbic hotel geopend, dus ook daar kun je een keer een kubusovernachting uitproberen! (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top