Fashion

Bruuns Bazaar spring/summer 2007

Zalm, lego, Ikea, sauna, smørrebrød...Het is in het hoofd van mijn Fashionscene wederhelft al enige tijd alleen maar Scandinavië wat de klok slaat. En je begrijpt dat het alleen maar erger is geworden nu ze net terug is van een tripje Kopenhagen. Maar goed, ik heb besloten me niet langer te verzetten. Ik doe gewoon vrolijk mee: lang leve Scandinavië en lang leve Bruuns Bazaar!

Bruuns Bazaar s/s 2007

Bruuns Bazaar s/s 2007

Terwijl ik me in steeds moeilijker bochten wring om én warm én toch nog een beetje stylish de dag door te komen had ik vorige week een sneak preview van de spring/summer collectie 2007 van het Deense label. En ik kan nu natuurlijk helemaal niet meer wachten tot die kou en donkere dagen weer achter ons zijn! Helaas, ik moet nog heel wat geduld hebben maar in de tussentijd kan ik je wel alvast vertellen over al het leuks van Bruuns Bazaar.

De Franse impressionistische schilder Edgar Degas vormde met zijn sierlijke balletdanseressen in pasteltinten de inspiratiebron voor de collectie. Tel dit en flonkerende sterren, kleine stippen, abstracte bloemen, verfijnd geborduurde details, zachtgouden en dieproze huidtinten, mistig grijs en doorschijnend fijne stoffen bij elkaar op en je hebt een handvol kernpunten van de Bruuns Bazaar spring/summer collectie te pakken.

Er is natuurlijk nog veel meer te benoemen, wat dacht je bijvoorbeeld van de heerlijk zachte gebreide truien, vijftiger jaren silhouetten, vrouwelijke balletitems, retro marinelook, omslagcardigans, ruimvallende broeken met hoge of lage taille? En dan is er ook nog de accessoirelijn met ruwe, gevlochten leren tassen, lakceintuurs, zilveren sandaaltjes en satinet ballerina’s.

Tot zover Scandinavië part 36… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top