Fashion

Marcello Toshi

Misschien ben ik fan omdat ik zelf twee linkerhanden heb. Geef mij naald, draad, stof, het maakt eigenlijk niet uit wat. Ik zal er sowieso een potje van maken. Daarom ben ik toch stiekem wel jaloers op alle mensen die al op de basisschool tijdens de handvaardigheiduurtjes uitblonken en die er nu hun beroep van hebben gemaakt. Dan maar er extra van genieten en waar mogelijk in mijn bezit proberen te krijgen…

Chola

Campera

Dit geldt ook zeker voor het schoenenlabel Marcello Toshi. Die handgemaakte eyecandies zouden zeker een leuke aanvulling op mijn schoenencollectie zijn. Alle pumps en laarzen zijn gemaakt zonder voorbehandelde materialen en omdat alles met de hand gedaan wordt, is er voor 1 paar schoenen 3 dagen werk nodig.

De herfst/wintercollectie ’06 van Marcello Toshi is geïnspireerd op het tast- en maakbare van het schoenmaken. De laarzen kunnen gefrommeld, opgetrokken, afgezakt en omgeslagen worden; de pumps zijn hier en daar versierd met linten en franjes. De namen, het felle kleurgebruik en de gebruikte materialen? Peru, Peru en nog eens Peru.

Voor nu helaas alleen nog verkoopadressen in de VS, Canada, Zuid-Korea, Japan en IJsland maar: it can’t hurt to look!

Zie hiernaast mijn favorieten… (Virginie)

Deel dit artikel
Back to top