Fashion

Lancôme Colour Design Awards 2007

Vorig jaar werd de LCDA ontwerpwedstrijd geïntroduceerd in Nederland. Dan Gonen, de Nederlandse winnaar van de Innovation Award, sleepte in Parijs de internationale LCDA in de wacht. De Lancôme Colour Design Awards staat voor de tweede keer op het programma van de Amsterdam International Fashion Week.

Afgelopen zomer nodigde Lancôme 60 net afgestudeerde ontwerpers uit om mee te doen aan de wedstrijd. De opdracht: een mini-collectie presenteren van 4 outfits gebaseerd op de voorjaars 2007 make-up collectie van het Franse cosmeticalabel. Mode-illustrator Piet Paris en Martien Mellema, fashion & style director van Glamour, selecteerden de 10 finalisten.

And finalists are…

LCDA: Merel Boers

Merel Boers (1981), Gerrit Rietveld

Academie: Merel heeft haar

creativiteit met de paplepel

ingegoten gekregen. Ze

is altijd met mode en tekenen bezig

geweest en daardoor ook zeer

geïnteresseerd in het ontwerpen van

dessins.

Jacqueline Chew (1983), Hogeschool van de Kunsten: Mode is een verlengstuk van Jacqueline. Het is voor haar de manier om zich te uiten vanuit haar eigen plezier en om anderen mooi te maken.

LCDA: Jacqueline Chew
LCDA: Merel de Haan

Merel de Haan (1983), Amsterdam

Fashion Institute: Merel wilde

vroeger altijd óf illustreren óf

modeontwerpster worden. Het is

mode geworden, omdat ze daarin

beide disciplines kan combineren.

Ruby Hoette (1983), Gerrit Rietveld Academie: Ruby heeft altijd graag met haar handen willen werken. Mode spreekt haar aan, omdat ze hierin haar creativiteit kwijt kan en tegelijkertijd mensen bij haar product kan betrekken.

LCDA: Ruby Hoette
Claes Iversen

Claes Iversen (1977), Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten: Claes is van kinds af aan

al gefascineerd door mode en kan

hier al zijn creativiteit kwijt.

Tobias Konrath (1981), Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht: Tobias is al zijn hele leven bezig met mode en esthetiek. Hij houdt vooral van mode vanwege de wisselingen door de seizoenen.

LCDA: Tobias Konrath
LCDA: Robin Parr

Robin Parr (1978), Gerrit Rietveld

Academie: Robin komt uit de

Verenigde Staten. Toen zij 5 jaar

geleden in Amsterdam kwam, dacht

ze meteen: ‘Hier blijf ik de rest van

mijn leven én ik word een beroemde modeontwerpster.’ Daar wordt nu aan gewerkt.

Iefke de Roos (1983), Amsterdam Fashion Institute: Iefke heeft er nooit over na hoeven denken en compleet op gevoel voor de mode gekozen. Mode is haar manier om zich te uiten.

LCDA: Iefke de Roos
LCDA: Suse Schroder

Suse Schröder (1981), Academie

voor Beeldende Kunsten Maastricht:

Sue wilde graag naar de

kunstacademie,

daar kwam zij erachter dat ze op de modeopleiding het meest kon leren

over materiaal, vorm en kleur.

Rens de Waal (1984), Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht: Rens is begonnen met een opleiding architectuur. Hij is overgestapt op mode, omdat het werken met het menselijk lichaam en de wisseling per seizoen hem meer aanspreekt.

LCDA: Rens de Waal

FYI: Claes Iversen en Merel Boers zijn twee BLVD-modeprijs winnaars. Overigens deed Iversen ook mee aan de Frans Molenaar Prijs.

Momenteel zijn de lucky 10 druk bezig om hun mini-collecties uit te werken onder begeleiding van modeontwerper Michiel Keuper. De finaleshow tijdens de opening van de Amsterdam International Fashion Week is op 24 januari 2007.

Net als vorig jaar reikt de jury 3 modeprijzen uit: LCDA Colour & Texture, LCDA for Innovation en LCDA for Modern Feminity. Vervolgens gaan de 3 Nederlandse winnaars door naar de internationale finale in Parijs.

Kijk voor meer info op www.lancome-lcda.com. (Nana)

Deel dit artikel
Back to top