Fashion

Sneakersearch

Nike. Adidas. New Balance. Reebok. Puma. Daar komt het meeste sneakernieuws vandaan. Altijd leuk en hebberig, ik bedoel, aardig, maar alternatieve merken zijn ook altijd welkom. Ben op sneakersearch gegaan mét resultaat…

Puro: RatonPuro: Botineta
Puro: Loompa

Jammer genoeg was mijn zoektocht beperkt tot internetland zonder enige stempels in mijn paspoort, maar goed. Aan de andere kant van het continent vind ik drie paar superkleurrijke sneakers van het Argentijnse merk Puro, elk met een eigen look. Het ‘Raton’ klittenband model is een hoge zwarte schoen met een regenboog op de achterkant. Erg cheerful! De ‘Botineta’ vind ik ook erg cool door de funky colorway. Het doet me denken aan de jaren ’80, misschien door de zebrastrepen erdoor heen. De ‘Loompa’ gaat op de preppy toer met een pied de poule print in combi met groen en roze leer. Helaas is de site in het Spaans, dus ik weet eigenlijk niet of je de sneakers buiten de Argentijnse grens te koop zijn. Als iemand iets meer weet, roep maar!

Op naar de volgende, de Split sneakers. Aan de voorkant lijken de schoenen van Yasuhiro Mihara doorsnee Converse Chuck Taylor’s, maar dat is de helft van zijn verhaal. De overige 50% dipt de Japanse ontwerper in glitz & glam saus. Hij heeft de achterkant in een bowlingschoen jasje gestopt. De space-age bowlingsneakers vind je op www.ateliernewyork.com.

Spit sneakers

Da’s even andere koek dan je Nike dunks…  (Nana)

Deel dit artikel
Back to top