Fashion

Parijs Fashion Week: Viktor & Rolf

Het einde van de modemarathon is in zicht. Snik. De horde fashion folks heeft de ene modemekka (lees: Milaan) verlaten voor de laatste stop (lees: Parijs). Afgelopen zondag was de kickoff van de Parijs Fashion Week. Grote spelers als Martin Margiela, Versace, Comme des Garçons en Yohji Yamamoto hebben hun staande ovaties al gehad, maar Fashionscene’s pick of the day is natuurlijk onze boys, Viktor & Rolf.

Maandag 2 oktober, 13.30 uur was het showtime voor Viktor & Rolf. De lente/zomer 2007 collectie was duidelijk geïnspireerd door het Strictly Ballroom thema. Dancing with the Stars’ Euvgenia opende de show, gekleed in een elegante, huidskleurige baljurk. Ze kreeg back-up van zanger Rufus Wainwright die samen met een orkest het nummer Over the Rainbow opvoerden. Let the games begin!

Het kleurenpalet van de outfits waren voornamelijk zwart-wit, gecombineerd met leverkleur en zachte pasteltinten. Bij sommige ontwerpen pasten de heren een kleurengradiënt toe voor de extra shabang. De jaren ’20 Charleston stijl was duidelijk aanwezig door de met slierten bewerkte broekpakken, rokken, jurken, blouses en trenchcoats. Verder werden de modellen gestuurd in tutu’s, nonchalante pakken en vrouwelijke smokings.

Het mannelijke team op de catwalk was dressed down in allerlei zwartwitte smoking variaties; sweaters met de V&R stempel, vlinderdasjes en blouses met sterren -en graffitiprint. De V&R humor kwam in de vorm van grote stervormige cut-outs en prints; het contrast in de sierlijke romantisme look.

 “We willen in een beeld van sentimenteel naar humor kunnen gaan,” aldus Viktor & Rolf. (Nana)

Viktor & Rolf SS07Viktor & Rolf SS07
Viktor & Rolf SS07Viktor & Rolf SS07
Viktor & Rolf SS07Viktor & Rolf samen met Rufus Wainwright
Deel dit artikel
Back to top