Fashion

Discriminatie in modeland, deel 2

Te dun?Van Madrid switchen we over naar Milaan. Hier is de anorexia hysteria ook aan de gang. Sinds afgelopen zaterdag heeft het modecircus zich gevestigd in de Italiaanse stad.

In tegenstelling tot Londen doet Milaan wel mee aan de strijd tegen vel-over-been catwalkers. Voor de huidige modemarathon editie is het nog wel all access voor graatmagere modellen op de runway, maar voor de eerstvolgende Milaan Fashion Week (februari 2007) is dat feestje voorbij. Dan moeten alle modellen zich medisch laten testen en een Body Mass Indexes 18 (richtlijn: een model van 1.75 meter moet minimaal 55 kilo wegen) hebben om vervolgens de shows te mogen lopen. Als highschool model mag je ook niet meer solo op pad gaan, je moet vergezeld zijn van een begeleider.

"We will work together with modeling agencies, with the chamber of commerce for fashion and with doctors to ensure that—above all—modeling agencies and stylists do not favor this phenomenon of anorexia,"aldus een stadsambtenaar tijdens de opening van de Milaan Fashion Week.

Londen wilde er niets van weten, Madrid onderneemt wel stappen. Ik ben benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld… Wat denk jij? (Nana)

Deel dit artikel
Back to top