Fashion

Bar Waldorf

Niet alleen omdat ik er qua werk en wonen met mijn neus bovenop zit, maar de Amsterdamse Jordaan is gewoon mijn favoriete hangout buurt. De Pijp is ook leuk, de Jordaan is alleen leuker. Gezelliger en echt Amsterdams. Ik heb nu al een tijdje een nieuwe Jordanese hotspot voor mezelf gehouden maar vooruit, de tijd is nu rijp om het met jullie te delen. Neem ook eens een kijkje bij Bar Waldorf!

Bar WaldorfOp de Elandsgracht heeft Waldy Brewster, eigenaar van die andere fijne hotspot Bep, Bar Waldorf geopend. En dit keer is het uit met de moderne hoogstandjes, bling bling, minimalisme of ander moeilijk design gedoe. Bar Waldorf keert terug naar de basis: een gezellige bar met een goede kaart en een funky interieur, ontworpen door Buro Huisvlijt.

 

In een fris interieur waarin Duitse & Roemeense folklore elkaar ontmoeten kun je op een gebloemde bank of pittoresk houten stoeltje in de sfeer van een Roemeense huiskamer genieten van een hapje en een drankje. Ook op het kleine terras met uitzicht op de gracht is de combi van fris/kitsch voelbaar.

Waldorf, dat zowel overdag voor de lunch als ’s avonds als café geopend is, biedt een kaart met simpele, Italiaanse gerechtjes om je vingers bij af te likken. Antipasti, salades en pasta’s; voor ieder wat wils!

 

Het aardige personeel, de vlotte bediening en de lekkere muziek van Waldy’s iPod maken het plaatje compleet. Laten we alleen 1 ding met elkaar afspreken: don’t spread the word too fast… Ik wil graag nog aan mijn vaste tafeltje terecht kunnen! (Virginie)

Bar Waldorf

Elandsgracht 2

Openingstijden: zondag t/m woensdag 12.00-01.00, donderdag tot 02.00, vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur.

Deel dit artikel
Back to top