Fashion

Jong geleerd…

Pedro Lourenco

Lente/zomercollectie Pedro Lourenco


Pedro Lourenco, nog maar zestien jaar oud, toonde tijdens de Sao Paulo Fashion Week voor de zevende keer een zelfgeproduceerde show. Zijn modebloed heeft een duidelijke oorsprong; hij is de zoon van de populaire Braziliaanse ontwerpers Renaldo Lourenco en Gloria Coelho, die allebei in dezelfde fashion week hun collecties lieten zien.

Broekie Pedro was pas twaalf toen hij al voor de eerste keer deelnam aan de Braziliaanse fashion week. Maar hij hield zich al vanaf zijn vierde met ontwerpen bezig! What’s wrong with toys, vraag je je dan af.

Een indruk van zijn lente/zomercollectie 2007? Een klein eerbetoon aan de haute couture van de jaren zestig, gemixt met spacy invloeden, Marie Antoinette-achtige korsetten en broeken met laaghangend kruis in zowel wijde als meer strakkere uitvoering. Verder waren er ook empire jurkjes, tulprokken en schoenen met giga plateauzool te bewonderen.

Lourenco junior wil graag carrière maken in de haute couture en heeft plannen om naar Parijs te verhuizen. Hij hoopt dat hij in de Franse hoofdstad als assistent aan de slag kan bij een van de grotere modehuizen.

Dat het veel logischer zou zijn wanneer de jonge designer in Brazilië blijft, waar zijn familie een gevestigde naam is in modekringen (de high society kiest vaak bij bruiloften voor ontwerpen van papa Lourenco), interesseert hem niet zoveel. “Ik wil weg uit Brazilië. Ik ben gek op haute couture en hier draait het meer om T-shirts en jeans.”

Ben benieuwd of de Braziliaanse mode Mozart op Europese bodem een potje kan breken! (VM)

Deel dit artikel
Back to top