Fashion

Fashion powerrr

Anna Wintour samen met Karl Lagerfeld


Anna Wintour: “Vogue en Wintour zijn erg dominant in de modewereld,” aldus Conor Kennedy, creative director van Elite Model Management, die per jaar 25 modellen naar het hoofdkantoor van Vogue stuurt voor een grondige keurig van La Wintour herself. “In Amerika is zij de enige larger-than-life redacteur.” Fashionshows starten niet voordat de boblijn devil op de eerste rij zit. Maar dat Anna de toverstaf heeft, weten we onderhand wel.

Kate Betts


Kate Betts: Betts was op 35-jarige leeftijd Wintour’s jongste protégé bij Vogue. Toen ze de leiding kreeg bij Harper’s Bazaar ging het minder rooskleurig; nieuw logo, dalende verkoopcijfers, dus ze mocht vertrekken. In 2003 maakte Kate een goede comeback bij Time als hoofdredactrice voor hun Style & Design magazine. Ze wordt beschouwd als een van de beste fashion schrijfsters, ondanks haar blunders bij Harper’s. Betts was een van de eerste die de cross-over mix maakte van high fashion en Hollywood.

Linda Wells


Linda Wells: De hoofdredactrice van Allure begon ook bij Vogue en verhuisde vervolgens naar New York Times om te werken op de beauty & food afdeling. Ze was een van de eerste die lezers ook verhalen met backstage details gaf. In 1991 werd ze benaderd door headhunters van Condé Nast om Allure aan te pakken. Wells heeft veel respect gekregen voor het strikken van invloedrijke fashion be’s voor haar team.

Amy Astley
Amy Astley: De machtigste redacteur in de tiener modewereld nam de plek over van Kate Betts als het lieverdje van La Wintour bij Vogue. Terwijl de teen fashionmags hun mode feeling aan het verliezen waren, het ging meer over daten en celebs, kreeg Astley de leiding over Vogue’s nieuwste project, Teen Vogue. Het blad kwam in 2003 uit met enorm succes, dus kon Amy alle credits incasseren. Sindsdien is het all praise voor de blondine.
Glenda Bailey
Glenda Bailey: In mei 2001 begon de hoofdredactrice bij Harper’s Bazaar. Ze moest zichzelf bewijzen, nadat haar voorganger, Liz Tilberis, overleed aan kanker (en Kate Betts’ mislukte poging in de tussentijd). Bailey had meer succes dan Kate en krikte de verkoopcijfers op met dertig procent. Ze creëerde het twee covers concept (voor –en achterkant).
Brana Wolf (links)
Brana Wolf: Al tien jaar werkt ze voor Harper’s Bazaar. Hoewel ze Bailey boven haar heeft, wordt ze beschouwd als een van de invloedrijkste persoonlijkheden in de bizz. Ze is verantwoordelijk voor de fotospreads in het blad en aansprakelijk voor de cutting-edge shoots in de Italiaanse Vogue. Chief fashion consultant voor Versace staat ook op Brana’s CV. Ze flanst de shows en reclamecampagnes in elkaar. Volgens Conor Kennedy bepaalt zij wat modern is.
Alexandra White
Alexandra White: De fashion director van W staat bekend om haar uitdagende shoots. White strikt alle modefotografen die niet onder contract staan bij Vogue, zoals Mario Sorrenti. Zij is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de Brangelina special met Steven Klein, toen de scheiding tussen Aniston en Pitt nog vers was. Alexandra was ook de eerste om Kate Moss op de voorkant te zetten na haar sneeuwschandaal. White’s spreads worden vaak gebruikt als inspiratie voor designer showrooms.

Zo, nu weet je bij wie je je charmes moet gebruiken voor een gouden carrière take-off... (NMH)

Deel dit artikel
Back to top