Fashion

Espa’s

By Michael Kors

By Michael Kors

By Michael Kors


Oké, qua lengte hoef ik het er niet voor te doen. Met mijn 1.78 heb ik niks te klagen, op flatjes/slippers is het uitzicht prima. Maar ter afwisseling en bij leuke feestjes komen mijn new best friends toch echt wel te voorschijn!

Vissers in Spanje dragen deze sandalen met jute zool en als ukkie liep ik altijd door Zuid-Frankrijk te banjeren op de gewone (platte) espadrilles. De vakantieschoen bij uitstek, moeten mijn ouders gedacht hebben. De versie met sleehak is toch een stuk vrouwelijker en staat nog steeds leuk bij welke outfit dan ook. Pluspunt? Heel wat stabieler dan de door mij zo gevreesde stiletto.

Simon Doonan, creative director van Barneys New York en jurylid van America’s Next Top Model, over de sleehakespadrille: “Ik ben jaloers. Ik zou willen dat ik ze kon dragen. Ik word er een beetje ziek van dat al die meiden op kantoor boven me uitsteken. Maar ik ben echt een voorstander van deze schoen.”

Ook Michael Kors lijkt een groot voorstander te zijn van de sleehakvariant op de espadrille. De ontwerper bracht zowel sportieve als stylish uitvoeringen op de markt.

Ik persoonlijk zou mijn spaarvarkentje wel op willen offeren voor het middelste paar, met gekruiste banden… (laat je espadrilles trouwens niet nat worden, gaan ze behoorlijk van stinken!) (VM)

Deel dit artikel
Back to top