Fashion

Big bucks fashion vanuit Parijs

De grote modehuizen gingen opnieuw elk voor hun eigen succesformule. John Galliano’s Dior pakte groots en opzichtig uit, Armani Privé koos voor draagbare creaties en Valentino kwam met glamour met de hoofdletter G op de proppen.

John Galliano creëerde voor de herfst/wintercollectie van Dior de haute couture bij uitstek; jurken die verre van draagbaar zijn. De ontwerpen kunnen zo uit het sprookjesbos komen. Galliano doet waar hij goed in is; drama to the fullest. In de collectie komen veel verschillende perioden uit de geschiedenis voorbij, een soort Rennaissance meets jaren tachtig meets Middeleeuwen. Creaties die op de catwalk voorbij kwamen? Mermaidachtige paillettenjurken, warrior armstukken, strakke kleurrijke mantelpakjes en jurken waarvan de onderkant leek op de top van een boom. Kun je het nog volgen? De planeet Galliano heeft weer een extravagante nieuwe wereld voor ons geopend.

Christian DiorChristian Dior

Armani Privé bracht draagbare luxe op een presenteerblaadje voor de couture liefhebber. Japonnen met diamanten onderlijf, ingewikkelde borduursel, embroiderie. Jaren veertig satijnen wikkelrokken, fanfare jasjes met puntige revers en theatrale omhoog staande kragen. Champagne, roodachtig en baby blauw waren tinten die veel gespot werden. De accessoires waren in de vorm van broches, dragonfly tiara’s, parelkettingen, pumps met open teen en platte hoedjes.

Armani PrivéArmani Privé

Glamour, glamour en nog eens glamour bij Valentino. De modellen waren voorzien van theatrale dynasty avond make-up (smoky eyes en donkerrode lippen) en glad omhoog gestoken haar. De outfits bestonden uit satijnen kokerrokken, gouden brokaatjasjes, fijne kantenrokjes en zwierige lange jurken. De uitstraling van de show was behoorlijk Orientaals, denk Constantinopel en Belgrado… (VM)

ValentinoValentino
Deel dit artikel
Back to top