Fashion

Modeplanet Paris brings you…

Haar en make-up bij Galliano kwam rechtstreeks uit de vroege Hollywood horrorfilms. Griezelige koppies in metallic breedgeschouderde trenchcoats, lamé pakken, grijze clownsschoenen en pistoolholsters rond het middel. Het mobster-monster thema was tot in detail uitgewerkt. Verder waren er ook vervaagde piratenshirts, ‘potloodventer’ trenches en versleten vuilnismannenshirts.

John GallianoJohn Galliano

Bij Louis Vuitton was de eerste menswear collectie van Paul Helbers te bewonderen. Bloemen waren codewoord voor de collectie. Je zag oversized bloemencorsages en Polynesische bloemenprints op shirts, dassen en vesten. Dit ging samen met degelijke pakken en rustige sportswear. De Hawaiaanse invloeden gaven het geheel een luchtige aanblik zonder dat het al te flowerpower werd.

Louis VuittonLouis Vuitton

Goud, goud en nog eens goud. Rei Kawakubo koos bij Comme des Garçons voor goudtinten, uiteenlopend van mosterdkleurig tot zwartgoud. De ene keer subtiel glimmend in de garen van een grijs pak, een volgende keer duidelijk zichtbaar in een all-over gouden baggy pak.

Comme des GarçonsComme des Garçons

Rommelig uitziende laag over lagen en shirts die uit de broek hingen gaven de collectie van Ann Demeulemeester een rock ’n roll/piraten uitstraling. Modellen met tattoos, uitgelopen eyeliner, lange warrige haren en Chuck Taylor lookalikes aan hun voeten. Een Kurt Cobain-achtige vibe bij Ann al met al.

Ann DemeulemeesterAnn Demeulemeester

Bij de show van Yves Saint Laurent viel vooral de grote diversiteit aan schoenen op. Puntige loafers (zonder sokken of juist met witte sportsokken), dandy flats met gouden bogen of grote gespen, sandalen met riempjes, laarzen met franjes… De modellen droegen natuurlijk meer dan alleen schoenen; riemen met prints, easy-fit zijden tuniektops met opstaande kraag, soepele broeken, casual tassen en vrouwelijk mini-trenches.

Yves Saint LaurentYves Saint Laurent

Raf Simons trapte af met zeven schoolboy-style zwarte shorts en strakke witte coltruien. Daarna volgden zes zwarte combi’s van jack en broek. De show van Raf ging toen pas echt van start met modellen die vlak achter elkaar met mouwloze tops en daarop geometrische figuren de catwalk op denderden. Ook waren er andere kleurrijke, gestreepte tops te zien.

Raf SimonsRaf Simons

Een collectie met een tweedeling tussen sportswear en pakken ligt voor de hand. Bij Junya Watanabe niet! Hij combineerde de twee letterlijk. Trainingspakken werden echte pakken, en andersom. Met de traditionele snit, katoenen breisels, primaire kleuren en racing stripes. Dat high fashion en klassieke sportmerken erg goed samen gaan, was bij Watanabe duidelijk zichtbaar. Nike sneakers, Lacoste polos en Kangol petjes werden vaak gesignaleerd.

Junya WatanabeJunya Watanabe

Zo! Two down, still some fashionweeks to go! (VM)

Deel dit artikel
Back to top