Fashion

Stylist’s stardom

Rachel ZoeDe crea’s achter de looks van sterren als Gwen Stefani en de Olsen twins verstoppen zich niet meer achter hun beroemde klanten maar lopen zelf ook op de rode loper. Het nieuwe sterrendom van stylisten bestaat uit taken als advies geven aan grote modemerken, zelf collecties uitbrengen en hun opwachting maken bij TV shows.

De vrouw achter de 1970’s glamazon stijl van Lindsay Lohan en Nicole Richie, Rachel Zoe, is hotter dan hot. Dat blijkt: Zoe heeft een boek on the way, een tassenlijn voor Judith Leiber en een eindeloos abonnement op uitnodigingen voor televisieshows. Een andere grote naam uit het vak is Andrea Lieberman. Wie? Ja, dé styliste van Gwen Stefani. Ze is verantwoordelijk voor de awesome piraten, Rastafarian en Alice in Wonderland outfits op het podium, maar is ook off-stage actief voor de L.A.M.B. collecties. P. Diddy, de Olsen tweeling, Mandy Moore en Eve staan op haar klantenlijst. Jennifer Lopez übersexy V-hals jurk is ook het werk van Lieberman. Verder heeft ze een sieradencollectie op haar naam staan met ontwerpen van $500 tot $25.000 per stuk.

“We are always looking out there for inspiration at vintage shops and costume shops, people-watching in airports. For me, I get a lot inspiration from travel and adventure. Stylists have become fashion editors,” aldus Andrea Lieberman. Mee eens? (NMH)

Deel dit artikel
Back to top