Fashion

Toekomstplannen Roland Mouret

Roland Mouret, hier met Scarlett JohansonWe hoeven ons geen zorgen te maken over de toekomst van de designer. Hij heeft al allerlei plannetjes uitgestippeld voor na zijn vertrek. Mouret begint met het ontwerpen van kostuums voor een balletgezelschap. Daarna stort hij zich op het in elkaar knutselen van een videoclip, met een oude bekende van hem, zanger Marc Almond van de Soft Cell.

“Stoppen met je dagelijkse werk geeft je extreem veel tijd om alle dingen te doen die je wilt doen,” aldus Mouret. De liefhebbers van de sexy designs van de beste man hoeven zich geen zorgen te maken dat hij zich helemaal uit de fashion scene terug trekt. Of de ontwerper nu wel of niet de plek van Phoebe Philo overneemt bij Chloé, het idee van creatief directeur worden bij een gevestigd modehuis staat hem best aan. “Het gaat niet om hoe beroemd een bepaald label is, zolang de uitdaging maar groot genoeg is.”

Toch lijkt het starten van een nieuw eigen label voor Mouret de beste optie. Hij geeft daarbij aan dat hij het niet erg vindt dat zijn eigen naam hier niet meer aan verbonden kan worden. “Ik ben van mening dat vrouwen voor het gevoel en de uitstraling van een ontwerper gaan. Dus als zij de dingen die je doet goed vinden, blijven ze voor je kiezen. Ongeacht bij welk label je zit.”

De things to do-list van Roland Mouret is dus wel lang genoeg... We houden je natuurlijk op de hoogte! (VM)

Deel dit artikel
Back to top