Fashion

De Oscars (voor de fashionliefhebber)

Laat ik beginnen met de winnares van de avond, Reese Witherspoon. De Walk The Line actrice staat bekend om haar preutse fashionstyle en dat bleek wel weer op de rode loper. Witherspoon verscheen in een vintage Christian Dior japon bewerkt met zilveren kralen. Geen foute keuze, maar spannend was het niet. In tegenstelling tot de beste actrice deed Charlize Theron mij wel verbazen. Meestal is de rode loper een eitje voor de blondine, maar dit keer viel ze door de modemand met haar groene John Galliano for Dior satijnen ontwerp. Mooi als onderdeel voor een architectonische expositie.

Keira Knightley ging voor een ik-wil-10-jaar-ouder-lijken Vera Wang jurk. Tot aan haar knieën kwam ze er nog mee weg, maar helaas zat er nog een onderstuk aan. Aussie’s beste vriendinnen Nicole Kidman (Balenciaga) en Naomi Watts (Givenchy) hulden zich in off white jurken, niet de beste kleurencombi met de melkbleke huidtypes. Hetzelfde gold voor Uma Thurman (Versace). Zij maakte haar zombie look af met de verkeerde make-up keuze.

De japonnen van Jada Pinkett-Smith (Roberto Cavalli), Jennifer Lopez (Rita Watnick) en Michelle Wiliams (Vera Wang) zorgden voor het contrast. Deze dames straalden energie uit op de lange loper met hun opvallende Oscar tenues. Vooral Michelle Williams vond ik eruit knallen en liet haar beste fashionkant zien met haar gele keuze.

Jennifer Aniston was ook erg aanwezig, maar dat was meer te danken aan haar persoonlijkheid dan de jurk. Voor haar allereerste Oscar night arriveerde de ex Mrs. Pitt in een veilige zwarte Rochas. Boring!

Zo, na deze samenvatting trek ik mijn Oscar conclusies. Michelle Williams krijgt van mij de fashion Oscar voor de beste jurk. Helena Bohman-Carter had beter thuis kunnen blijven met te blote off shoulder jurk (lees: luxe vuilniszak). Charming is anders... De poedelprijs gaat naar Jennifer Aniston. Het was tenslotte haar allereerste Oscar night. Ik heb alle vertrouwen in het Oscar groentje en verwacht meer pit van haar tijdens de 79ste editie uitreiking. It’s all about glamour! (NMH)

Oscars Reese Witherspoon

Reese Witherspoon met hubby

Oscars Charlize Theron

Charlize Theron

Oscars Keira Knightley

Keira Knightley

Oscars Nicole Kidman

Nicole Kidman

Oscars Naomi Watts

Naomi Watts

Oscars Uma Thurman

Uma Thurman

Oscars Jada Pinkett-Smith

Jada Pinkett-Smith

Oscars Jennifer Lopez

Jennifer Lopez

Oscars Michelle Williams

Michelle Williams

Oscars Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Oscars Helena Bohman-Carter

Helena Bohman-Carter

 
Beeld: Rex Features
Deel dit artikel
Back to top