Fashion

Boekrecensie: Love and Devotion

Boekrecensie: Love and DevotionHarriet Swift heeft naar haar idee het perfecte leventje: een goede baan, eigen appartement en een leuke relatie. Het boek maakt direct aan het begin al een einde aan haar sprookje: Harriet’s zus komt met haar man om het leven bij een auto-ongeluk en buiten veel verdriet levert dit Harriet tevens de voogdij over hun kinderen op. Harriet, die in het geheel geen kinderwens heeft, zegt haar baan op en verhuist terug naar haar ouderlijk huis aan Maple Drive waar ze gesteund door haar ouders de opvoeding van Carrie en Joël op zich neemt. Deze ommezwaai betekent tevens het einde van haar relatie: vriendlief ziet het plaatsvervangend ouderschap niet zitten en maakt het uit.

Ondertussen vestigt zich aan Maple Drive een nieuwe bewoner, veertiger Will Hart. Na zijn scheiding lijkt hij zijn leven weer op orde te hebben, maar deze droom wordt halverwege het boek ruw en bovenal tragisch verstoord.

Terwijl de een struggelt met kleine kinderen, probeert de ander uit alle macht zijn verdriet te verwerken. Het lijkt voor de hand liggend dat ze uiteindelijk troost bij elkaar zoeken, maar Harriet heeft een jeugdvriend op het oog, Miles, die zo weer zijn eigen problemen heeft...

Love and Devotion is het proto-type chicklit: drama, liefde en nog meer drama, maar aan  het einde altijd een happy end. Daarnaast is dit zo’n boek dat je zo snel mogelijk wilt uitlezen, je wordt steeds nieuwsgieriger naar de afloop. En het einde is er zo eentje waar je van binnen even heel warm van wordt...

Love and Devotion door Erica James, uitgeverij Orion Publishing Co, ISBN 0752865455 (Let op: dit is de Engelse editie, op de Nederlandse versie moeten we nog even wachten…)

Deel dit artikel
Back to top