Face & Sculpting

8x wat je nog niet wist over gezichtsverzorging

8x wat je nog niet wist over gezichtsverzorging

Vaak denk je dat je al goed bezig bent, maar er zijn van die dingen waar je niet altijd aan denkt als het je gezichtsverzorging aan gaat. We zetten hier daarom acht verzorgingsfeitjes die je nog niet wist - of waar je meestal geen rekening mee houdt - op een rijtje. Zo staat je facial routine weer op scherp!

1. Cleanser niet goed afspoelen    

We vinden het vaak al heel wat als het überhaupt lukt om ons aan de dagelijkse schoonmaakbeurt te houden. Waar we ons echter regelmatig schuldig aan maken is de cleanser er vervolgens niet goed afspoelen, of helemaal niet afspoelen door het product alleen met een wattenschijfje af te nemen. Op deze manier wordt het gezicht niet écht schoon. Dusss, don’t forget to rinse (good) ladies!

2. De moeilijk bereikbare plekken vergeten

Net zoals we soms vergeten de cleanser er volledig af te spoelen, willen we ook weleens de moeilijk bereikbare plekken overslaan. Dit zijn meestal de zijkanten van de neus, het gedeelte net onder de onderlip en het plekje onder de kin (daar waar de nek en de hals worden verbonden met elkaar). Zorg ervoor dat je deze gebieden voortaan niet overslaat voor een volledig gereinigd gelaat.

3. Geen schone washandjes gebruiken

Spreekt voor zich dat het gebruiken van schone washandjes noodzakelijk zijn, wat we soms stiekem wel een beetje vergeten is dat je élke dag frisse exemplaren nodig hebt. De schadelijke bacteriën vermenigvuldigen zich namelijk super snel hierin. Niet genoeg washandjes in huis? Een goed alternatief is het gebruik van een elektrische gezichtsreinigingsborstel. Hiermee wordt het gelaat zachtjes gemasseerd, waarmee ook huidveroudering wordt tegengegaan. Let er wel op dat niet elke borstels voor alle huidtypes bestemd is.


Reveal Facial Cleansing Brush FC1000

4. Te goed het gezicht wassen

Je leest het goed; er blijkt ook iets te bestaan als té goed het gezicht wassen. Hiermee bedoelen we te hard schrobben en wrijven. Dit kan irritatie en droogheid veroorzaken. De regel is niet hoe harder je schrobt, hoe schoner het gezicht. So just handle with care.

5. Exfoliëren overslaan

Vaak skippen we uit luiheid exfoliëren in onze dagelijkse beautyroutine, terwijl dit eigenlijk juist van groot belang is. Waarom? Door dit dagelijks te doen kunnen serums en andere verzorgingsproducten dieper in de huid dringen en hierdoor beter hun werk doen. Elke dag exfoliëren geeft ook een betere huidtextuur en een jonger uitziende glowy skin.

6. Exfoliëren als je gaat zonnen

Er is echter één reden waarom je dagelijks exfoliëren mag - of beter gezegd moét - overslaan; als je van plan bent flink wat dagen in de zon door te brengen. De UV straling dringt door deze behandeling dieper in de huid waardoor er hyperpigmentatie kan ontstaan, beter bekend als donkere vlekken op de huid. Stop daarom enkele dagen vóór de zonvakantie met exfoliëren.

7. Alleen een gezichtsmasker gebruiken als je een probleemhuid hebt

Als je geen probleemhuid hebt wil dat niet zeggen dat je geen profijt hebt bij het regelmatig aanbrengen van een gezichtsmasker. Juist door dit te doen blijft je huid er langer goed uitzien - rimpels krijgen geen kans! - en gaat het gezicht zelfs nog meer stralen. Wij raden het aan ongeveer drie keer per week je beautyroutine hiermee aan te vullen.

8. Met alléén een reinigingsdoekje is het gezicht niet schoon

Het is een misvatting dat het gezicht schoon is na alleen gebruik te hebben gemaakt van een reinigingsdoekje. Denk eraan dat je hierna nog even goed moet afspoelen om alle viezigheid weg te krijgen. And remember, vergeet niet de moeilijk bereikbare plekjes!

Welke van de bovengenoemde punten heb jij je weleens schuldig aan gemaakt?

Meer lezen?

Dit is waarom je nóóit je nagellak eraf mag pulken
Trend gespot: over the top lip art
MUSHAVE: deze nagellak verzorgt én ruikt superlekker

 

Deel dit artikel
Back to top