Beauty

8x waarom kokosolie het beautymiddel is

8x waarom kokosolie het beautymiddel is

Kokosolie is de laatste jaren heel erg populair... Je hebt het daarom vast wel in jouw keukenkastje staan. Dat komt goed uit, want het is een natuurlijk en vooral veelzijdig product. Wij vertellen je hieronder wat je allemaal kunt doen met dit beautymiddel. It can be a live saver!

 

Bescherm je haar tegen chloor/zout 

Je kunt je haar ook beschermen met kokosolie als je een dagje naar het strand of naar een zwembad gaat. Maak je haar een beetje nat en smeer er wat kokosolie in, bind je haar daarna in een knot of staart en je haar is de hele dag beschermd tegen uv straling, zout water en chloor. 

 

Scheerschuim 

Kokosolie werkt perfect om je benen glad te krijgen en ook nog eens te verzorgen. Verwarm de kokosolie smeer je benen hiermee in. Superhandig toch als je een keer geen scheerschuim meer in huis hebt!? 

 

Haarmasker

Klop de kokosolie luchtig op net zoals slagroom. Vervolgens kan je dit mengsel gebruiken als treatment en verwennerij voor je droge zomerhaar. Laat het even goed intrekken en spoel het er daarna weer uit! Ja, je haar kan in de zomer wel wat meer vezorging gebruiken(zon, zee en chloor). 

 

Voor je haarpunten

Voor wat meer glans in je punten, neem je een beetje kokosolie in je handen en masseer hier je droge haarpunten mee in (niet te veel, want dan lijkt je haar vet in plaats van glanzend). 

 

Gezichtsreiniger

Gebruik jij altijd olie om je make-up eraf te halen? Gebruik dan ook eens kokosolie als make-up remover. Ook waterproof mascara kun je namelijk verwijderen met kokosolie. 

 

Lip balsem

Pure kokosolie kun je ook op je lippen smeren! Dit zorgt voor zachte en gehydrateerde lippen en het laat je lippen ook nog eens mooi glanzen!

 

Lichaamscrub 

Tijd voor een lichaamscrub, maar je hebt het niet in huis? Meng kokosolie met suiker en gebruik het als lichaamsscrub. Zacht velletje? Gegarandeerd! 

 

Nagelriemcreme

Ook je nagels worden blij van kokosolie! Breng een klein beetje van de olie aan op je nagelriemen en laat het eventjes intrekken. 

 

Weet jij nog andere manieren waarop je kokosolie kan gebruiken? Laat het ons weten!

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top