Oogmake-up

8 dingen die niemand je vertelt over mascara

8 dingen die niemand je vertelt over mascara

Mascara is al jaren het meest gebruikte beautyproduct. Een leven zonder lipstick of oogschaduw? Dat kunnen we ons nog enigzins voorstellen. Maar een leven zonder mascara? No way! Hoewel velen denken alles al te weten over hun lievelingsproduct, kunnen onderstaande facts je wellicht best nog eens verrassen. 
 

1. Bewaar het borsteltje

Mascara op? Dan zul je de neiging hebben om hem rechtstreeks in de prullenbak te gooien. Maar wist je dat een mascaraborsteltje ook heel goed dienst doet als wenkbrauwborsteltje?

2. Reinigen

Ben jij zo iemand die haar mascara soms wel drie(!) dagen laat zitten? Niet meer doen, want tijdens het slapen wordt je mascara hard en kunnen je wimpers breken. Ook kunnen stijve wimpers je hoornvlies beschadigen.

3. Extra volume

Door met een wattenstaafje een beetje babypoeder op je wimpers aan te brengen voordat je mascara gebruikt creëer je extra volume. Easy peasy!

?mascara x fiber loreal

4. Hydrateren

Net als het haar op je hoofd, moet je ook je wimpers met zorg behandelen. Zorg dat je wimpers goed gehydrateerd blijven met behulp van bijvoorbeeld olijfolie of een moisturizer. Breng 's avonds voor het slapen gaan een klein beetje olijfolie of moisturizer aan op een wattenschijfje en smeer je wimpers voorzichtig van boven naar beneden in. Pas wel op dat er geen olijfolie in je ogen terecht komt! De volgende ochtend maak je je ogen goed schoon.

5. Niet iedere dag waterproof

Waterproof mascara is een uitkomst in de zomer. Maar iedere dag waterproof mascara gebruiken is niet aan te raden. Omdat een waterproof formule moeilijker te verwijderen is worden je wimpers zwakker en kunnen ze uitvallen. 

6. Mond open!

Houd jij ook automatisch je mond open tijdens het aanbrengen van mascara? Dat komt omdat je de spieren rond je ogen aanspant om niet te knipperen met je wimpers. Deze spieren staan in verbinding met je mond en dus is het een logisch gevolg dat jouw mond vervolgens open staat. 

7. Nooit meer knoeien

Zit jouw mascara na het aanbrengen ook altijd op je ooglid? Houd dan voortaan een oud bankpasje of een plastic lepel tegen je ooglid terwijl je jouw mascara aanbrengt. 

8. Fiber mascara

Wist je dat er een alternatief is voor nepwimpers? Er bestaan namelijk mascara's met speciale fiber formules voor een false lash effect. Perfect voor als je nepwimpers een stapje te ver vindt gaan, maar wel wat extra volume kunt gebruiken. Deze mascara's bevatten hele kleine vezeltjes (die je op de foto alleen ziet als je goed kijkt), die je wimpers verlengen. 

sfiber vezels

False lash effect

Onze favoriet: de False Lash Superstar X-Fiber mascara van L'Oéal Paris. Deze mascara bestaat uit twee delen. Als eerste breng je de primer aan, die je wimpers volume geeft. In tegenstelling tot veel andere primers is deze primer zwart en dat vinden wij een pluspunt. Als tweede stap breng je de vezelrijke topcoat aan, die je wimpers zichtbaar verlengt en een 'wow' effect creëert. 

Bovenstaande stappen kun je een paar keer herhalen om het effect te versterken. Dankzij de unieke formule van de mascara worden je wimpers niet hard, dus je kan op ieder moment van de dag nog een extra laagje aanbrengen. Wij zijn fan!

loreal paris x fiber superstar

 

Trend Alert's Floor testte de False Lash Superstar X-Fiber mascara en dit is het resultaat:

review superstar false lash x viber

 

 

Heb jij wel eens fiber mascara geprobeerd?

Beeld: Instagram @lorealmakeup

Deel dit artikel
Back to top